Здравословните проблеми на Хилари Клинтън и Доналд Тръмп
Здравословните проблеми на Хилари Клинтън и Доналд Тръмп / Guliver/Getty Images

С по-малко от осем седмици до деня на президентските избори в САЩ и при растящ натиск върху кандидатите да дадат информация за здравословното си състояние, Доналд Тръмп призна, че е с наднормено тегло и че пие лекарство за понижаване на нивото на холестерол, а Хилари Клинтън даде подробности за заболяването си от пневмония и лекарствата, които приема за оздравяване, пише в. "Ню Йорк таймс".

Въпреки че раздухва теории на конспирацията за здравето на Клинтън, самият Тръмп дава твърде оскъдна информация за своето. Вчера той записа свое участие в телевизионното предаване на доктор Мехмет Оз, в което обсъди здравословното си състояние в някаква степен, включително резултатите от прегледа си миналата седмица.

Клинтън и Тръмп - на война с медицинските картони

Клинтън изразява недоволство от съществуващия според нея двоен стандарт, в който от нея се очаква да спазва обичайните нива на прозрачност, но Тръмп не е санкциониран за пренебрегването им. Тя бързо премина от въпроси за здравето си към критика на Тръмп, че не оповестява данъчните си декларации, отбелязва "Ню Йорк таймс".

"Въпреки зрелищните си жестове Тръмп е най-малко прозрачният кандидат за президент в съвременната история на САЩ", гласи заглавие на в. "Вашингтон пост".

Той е първият от 1976 г., който отказва да оповести данъчните си декларации, отказал е да предостави документи за "десетките милиони" долари, които твърди, че е дал за благотворителност и все още не е публикувал подробна информация за здравословното си състояние, пише вестникът.

В същото време Тръмп и сътрудниците му критикуват съперничката му Хилари Клинтън, че е потайна и настояват тя да съобщи повече информация за имейлите си и за здравето си.

Поддръжници на Клинтън казват, че Тръмп създава илюзията, че е прозрачен като съобщава малки късчета информация и задръства ефира с интервюта, отбелязва "Вашингтон пост". Доналд Тръмп публично повдигна въпроса за здравето на Хилари Клинтън за пръв път откакто тя бе принудена в неделя да напусне церемония в памет на жертвите на атентатите от 11 септември, пише в. "Гардиън".

Хилари Клинтън проговори за здравословното си състояние

В реч в баскетболна зала с климатична инсталация в Кантон, щата Охайо, Тръмп направи най-директното си позоваване на неотдавнашната диагноза на Клинтън, че е болна от пневмония и изявлението на екипа й, че напуснала проявата в Ню Йорк, защото почувствала "прегряване".

Лекарят на Тръмп: Здравето му е отлично, особено умственото му здраве

В тази чудесна зала температурата е 122 градуса (по Фаренхайт, което е 50 градуса по Целзий). Горещо е и винаги е горещо на мои мероприятия, защото присъстват огромен брой хора. Залите не са били предвидени за толкова много хора. Не знам, приятели. Мислите ли, че Хилари Клинтън би могла да стои тук в продължение на един час? Не знам", цитира "Гардиън" думите на Тръмп.

Източник: БТА