Лекарят на Тръмп: Здравето му е отлично, особено умственото му здраве
Лекарят на Тръмп: Здравето му е отлично, особено умственото му здраве / БГНЕС, архив

Личният лекар на Доналд Тръмп, написал миналата година медицинското удостоверение, в което се изтъква желязното здраве на милиардера, сподели пред Ен Би Си, че това му е отнело не повече от пет минути, предаде Франс прес.

"Написах четири-пет реда възможно най-бързо, за да бъдат доволни", обясни доктор Харолд Борнстийн и каза, че в бързината може да не е избрал най-точните изрази.

Лекарят обаче не се отказва от нито едно от заключенията си, съдържащи се в документа от четири абзаца, публикуван от Доналд Тръмп през декември 2015 година. В него се казва, че "Тръмп наскоро е преминал пълен медицински преглед, който е дал само положителни резултати (. . .) и че кръвното му налягане и лабораторните изследвания са поразително прекрасни".

Хилари Клинтън демонстрира, че е в добро здраве чрез буркан с кисели краставички

"Ако бъде избран, мога твърдо да заявя, че Тръмп ще бъде човекът в най-добро здраве, избиран някога за президент", е написал лекарят, въпреки че самият той несъмнено никога не е следил здравето на първите 44-ма американски президенти, отбелязва Франс прес.

Неопределените термини и категоричният тон на документа, както и липсата на данни за конкретни прегледr и изследвания, са в пълен контраст с много по-подробните здравни удостоверения, публикувани по традиция от американския президент, както и от Хилари Клинтън миналата година.

Тръмп сам призна, че понякога говори прибързано (ВИДЕО)

"Здравето му е отлично, особено умственото му здраве", отново изтъкна снощи лекарят на Доналд Тръмп пред Ен Би Си. Що се отнася до стила на написаното от него, той призна, че "най-вероятно се е повлиял от неговия маниер на говорене".

Здравето на кандидат-президентите отново излезе на дневен ред, откакто републиканецът Доналд Тръмп и някои от поддръжниците му изразиха съмнения в здравословното състояние на Хилари Клинтън, която получи комоцио след падане в края на 2012 година, след което в главата й беше открит съсирек.
Доналд Тръмп, който е на 70 години, би бил най-възрастният президент, избиран някога от американците.

Клинтън води с 8% пред Тръмп, сочи проучване

На 26 октомври Хилари Клинтън ще навърши 69 години. През юли 2015 година тя публикува писмо от две страници от личната си лекарка Лайза Бърдак, по-умерено от това на Харолд Борнстийн. В него тя описва медикаментите, които приема кандидатката на демократите, включващи антикоагуланти. Посочени и са конкретни данни за кръвното й налягане (100/65), както и нивото на холестерола (195). Оттогава обаче Клинтън не е публикувала други здравни документи.

Източник: БТА