Кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп за първи път в предизборната кампания публично призна, че понякога говори прибързано, за което съжалява, предаде АП.

"Понякога, в разгара на дебата, докато говориш едновременно по множество теми, не подбираш правилните думи или казваш каквото не трябва. Случвало ми се е", призна милиардерът. "Вярвате или не, но съжалявам за това, особено когато може би на някого е причинена болка", каза той на митинг в град Шарлът, Северна Каролина.

Клинтън обвини Тръмп, че "небрежно подстрекава към насилие"

Тръмп обеща на събралите се хора, че "винаги ще им казва истината", допълвайки, че и за в бъдеще не възнамерява да се сдържа в границите на политическата коректност.
Според телевизия Си Ен Ен с тези думи Тръмп е "нарушил характерния си стил, който не предвиждаше поднасяне на извинения", отбелязва ТАСС.

Фактът, че Тръмп изразява съжаление, е рязък обрат в стратегията му, според която от началото на кампанията си преди 14 месеца той не признава никакви грешки, отбелязва Си Ен Ен.

Клинтън сподели от кои изказвания на Тръмп изпада в недоумение

Ексцентричният политик в момента прави промени в кампанията си, която от партийните конгреси миналия месец непрекъснато страда от самосъздадени проблеми. Щабът му за първи път ще започне да излъчва предизборни реклами, за които през идните 10 дни ще плати 4,9 млн. долара.

Съперницата му Хилари Клинтън вече е похарчила около 75 милиона долара за телевизионна реклама, след като бе номинирана за кандидат на Демократическата партия на конгреса във Филаделфия.

Източник: БТА