Клинтън сподели от кои изказвания на Тръмп изпада в недоумение
Клинтън сподели от кои изказвания на Тръмп изпада в недоумение / БГНЕС, архив

Кандидатът за президент на американските демократи Хилари Клинтън каза, че републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп подава неверни сигнали на приятелите и противниците на САЩ със своите изказвания по темата за националната безопасност, предаде ТАСС. Това мнение Клинтън изрази на предизборна проява във Филаделфия, в щата Пенсилвания.

Изпадам в пълно недоумение, когато слушам как Тръмп се опитва да говори за националната сигурност. Това, че той често говори по този въпрос и онова, което той често пъти казва, ни вреди. Изказванията на Тръмп подават неверни сигнали както на нашите приятели, така и на нашите противници по целия свят, заяви Клинтън.

Клинтън обвини Тръмп, че "небрежно подстрекава към насилие"

Говорейки за своята икономическа програма, кандидатката за президент каза, че източник на финансиране на планираните от нея реформи ще бъде богатото население на САЩ.

Ще вземем оттам, където има пари. Ще преследваме супербогатите, корпорациите, Уолстрийт, докато не заплатят справедливо полагащите им се данъци, каза тя.

Същевременно ново допитване до общественото мнение на Ройтерс и Ипсос показва, че преднината на Клинтън пред Тръмп е 6 процента.

Доналд Тръмп отново си навлече вълна от критики със свое изявление

За Клинтън ще гласуват 41 процента от анкетираните, а за Тръмп - 35 процента.
Друго проучване показа, че Клинтън е похарчила за телевизионна реклама на кандидатурата си 8 пъти повече средства, отколкото Тръмп, а именно 104 милиона долара, предаде ТАСС.

За сравнение Тръмп е похарчил едва 12,4 милиона долара за същите цели.
Републиканският кандидат за президент пък обяви, че ще посети Милуоки след вълната от протести, прераснали в сблъсъци с полицията, след убийството на цветнокож при полицейска проверка, предаде Ройтерс.

Асандж: Да избираш между Тръмп и Клинтън е като да се колебаеш между холера и гонорея

Тръмп планира да засегне въпроса с протестите в Милуоки по време на среща в местното кметство с представители на местните власти. Той обаче вече заяви, че първоначалните доказателства показват, че стрелбата по цветнокожия е била основателна.

Това е законът и редът. Ние трябва да се подчиняваме на законите или няма да имаме държава, каза Тръмп. Той припомни, че полицията в САЩ върши феноменална работа.

Източник: БТА