Клинтън и Тръмп - на война с медицинските картони
Клинтън и Тръмп - на война с медицинските картони / БГНЕС, архив

Хилари Клинтън се възстановява от пневмонията и продължава да е "здрава и годна да служи като президент на САЩ", обяви лекарят й, предадоха Ройтерс и АП. Според сътрудник на Клинтън лекарят й е установил, че другите медицински показатели са нормални и тя е в отлично умствено състояние.

Кандидатката на демократите за Белия дом се възстановява добре с антибиотици и почивка, след като й прилоша на възпоменателната служба за жертвите на терористичния удар от 11 септември 2001 г. Допълнителни изследвания са показали, че тя е имала лека, незаразна, бактериална пневмония.

Хилари Клинтън проговори за здравословното си състояние

Клинтън ще продължи кампанията си днес, 15 септември, посочи неин сътрудник.

Доналд Тръмп връчи обобщение на резултатите от преглед на здравословното му състояние на лекар в телевизионно предаване. Предизборният му щаб обаче засега няма да разкрие съдържанието на документа, предаде АП.

Клинтън и Тръмп  на война с медицинските картони
netinfo

Тръмп се появи в "Шоуто на доктор Оз" за дискусия с предмет "цялостното му благополучие и медицинската история на семейството му". Кандидатът за президент връчи на водещия Мехмед Оз една страница, съдържаща резултати от прегледа, извършен миналата седмица от дългогодишния му лекар.

Лекарят на Тръмп: Здравето му е отлично, особено умственото му здраве

Шоуто ще се излъчи утре и екипът на Тръмп засега отказва да оповести резултатите от изследванията. Негов сътрудник все пак посочва, че той е в много добро здраве, "макар сам да признава, че би могъл да свали няколко килца".

Източник: БТА