Хилари Клинтън проговори за здравословното си състояние
Хилари Клинтън проговори за здравословното си състояние / БГНЕС, архив

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън заяви вчера в "Туитър", че се чувства по-добре и няма търпение да продължи предизборната си кампания, предадоха световните агенции.

По-късно Клинтън заяви в телефонно интервю за Си Ен Ен, че в петък лекарят й поставил диагноза пневмония и й казал да остане да почива вкъщи няколко дни, но тя не спазила съвета, защото не мислела, че нещата са кой знае колко сериозни.

Хилари Клинтън отменя предизборни пътувания заради пневмония

"Когато си зает, активен човек, просто продължаваш напред", каза Клинтън по повод решението си да участва в неделя на възпоменателната церемония за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г.

Клинтън ненадейно напусна церемонията и загуби равновесие, докато чакаше автомобила си.

Когато журналистът на Си Ен Ен я попита дали е припаднала, тя отговори: "Не, не съм. Почувствах се замаяна и изгубих равновесие. Но когато се качих, седнах, поохладих се и пих малко вода, веднага се почувствах по-добре".

Хилари Клинтън се почувства зле на церемония за годишнина от атентатите на 11 септември

Кандидатката на демократите за Белия дом бе разкритикувана, че не е разкрила по-рано диагнозата си. Предизборният й щаб разкри подробности за болестта й едва когато се появи видео, на което се вижда как тя залита и след това се качва на микробус с помощта на хора от екипа си.

Кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп бе сдържан в коментарите си за инцидента. Той каза вчера, че се надява Клинтън да се оправи скоро.

Източник: БТА