Египетският президент нареди: Да се открият останките на самолета
Египетският президент нареди: Да се открият останките на самолета / БГНЕС, архив

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси нареди на министерството на гражданската авиация и на военните да вземат всички необходими мерки за откриването на останките от самолета на "Иджипт еър", който изчезна днес по време на полет от Париж
за Кайро, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

В изявление, разпространено от президентството, Сиси заповяда също на следствената комисия към министерството на гражданската авиация незабавно да започне разследване на причините за изчезването на самолета.

Тръмп и шефът на руските тайни служби на едно мнение за изчезването на египетския самолет

"Иджипт еър" съобщи, че на борда на самолета "Еърбъс А-320" се намирали 30 египтяни, 15 французи, двама иракчани и по един гражданин на Великобритания, Канада, Белгия, Португалия, Алжир, Судан, Саудитска Арабия, Кувейт и ЧАД.

Канадското външно министерство посочи, че в самолета са пътували двама канадци.

Египетският самолет е направил внезапни завъртания, преди да изчезне

Лайнерът Еърбъс А320 на авиокомпания EgyptAir, изпълняващ полет от Париж до Кайро, с 66 души на борда, изчезна от радарите две минути след напускането на гръцкото въздушно пространство. Според египетските авиационни власти изчезналият над Средиземно море самолет най-вероятно е паднал в морето. Френският премиер Манюел Валс съобщи, че не изключва нито една хипотеза за съдбата на самолета.

Обрат: опровергаха съобщения за открити отломки от египетския самолет

Източници от въоръжените сили на Гърция съобщиха по-рано, че тяхна фрегата, търсеща самолета, открила два големи плаващи предмета в Егейско море на около 230 мили (370 км) южно от остров Крит. На база на тези открития се появиха твърдения за открити отломки на самолета, които гръцките власти отхвърлиха.

Източник: БТА