Тръмп и шефът на руските тайни служби на едно мнение за изчезването на египетския самолет
Тръмп и шефът на руските тайни служби на едно мнение за изчезването на египетския самолет / БГНЕС

Фаворитът за номинацията на републиканцитe за президент на САЩ Доналд Тръмп окачестви изчезването на самолета на "Иджипт еър" като "още една терористична атака", предаде Асошиейтед прес.

Директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников също е на същото мнение, че предаде ТАСС.

Откриха отломки от изчезналия самолет

На среща в Минск на началниците на спецслужбите от страните от ОНД Бортников каза: "Днес за голямо съжаление стана още един инцидент със самолет на египетските авиолинии. По всяка вероятност това е терористичен акт, вследствие на който загинаха 66 граждани на 12 държави".

Египетските военни не са получавали сигнал за бедствие от изчезналия самолет

"Призовавам всички заинтересувани, включително нашите европейски партньори, да вземат съвместни мерки за разкриването на лицата, причастни към този чудовищен акт", добави той.

Египет не изключва нито една версия за изчезването на самолета на EgyptAir

Бортников не посочи доказателства, че катастрофата на самолета е терористичен акт, отбелязва Ройтерс.

Лайнерът Еърбъс А320 на авиокомпания EgyptAir, изпълняващ полет от Париж до Кайро, с 66 души на борда, изчезна от радарите две минути след напускането на гръцкото въздушно пространство. Според египетските авиационни власти изчезналият над Средиземно море самолет най-вероятно е паднал в морето. Гръцка фрегата, търсеща изчезналия египетски самолет, е открила два големи плаващи предмета в Егейско море на около 230 мили (370 км) южно от остров Крит.

Източник: БТА