Откриха отломки от изчезналия самолет
Откриха отломки от изчезналия самолет / БГНЕС

Гръцка фрегата, търсеща изчезналия египетски самолет, е открила два големи плаващи предмета в Егейско море на около 230 мили (370 км) южно от остров Крит, съобщиха източници от въоръжените сили на Гърция, предаде Ройтерс.

Смята се, че става дума за парчета пластмаса с червен и бял цвят. Те са забелязани близо до зоната, в която преди това бе засечен сигнал от транспондера на самолета на EgyptAir, изчезнал на път от Париж за Кайро.

Самолетни отломки са открити в Средиземно море от гръцките власти, които издирват изчезналия самолет, предаде Ройтерс, като се позова на гръцката държавна телевизия.

Франсоа Оланд: Изчезналият египетски самолет се е разбил

Междувременно египетският министър на гражданската авиация Шериф Фатхи заяви, че вероятността за терористичен акт като причина за изчезването на машината е по-голяма от тази за технически проблем.

Самолетът е преминал всички необходими технически проверки, добави той, цитиран от ТАСС.

Египетските военни не са получавали сигнал за бедствие от изчезналия самолет

Египетският главен прокурор Набил Садик нареди следствената служба за държавна сигурност спешно да разследва изчезването на самолета на EgyptAir, който се изгуби в египетското въздушно пространство на път от Париж за Кайро, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на властите.

Лайнерът Еърбъс А320 на авиокомпания EgyptAir, изпълняващ полет от Париж до Кайро, с 66 души на борда, изчезна от радарите две минути след напускането на гръцкото въздушно пространство. Според египетските авиационни власти изчезналият над Средиземно море самолет най-вероятно е паднал в морето. Френският премиер Манюел Валс съобщи, че не изключва нито една хипотеза за съдбата на самолета.

Източник: БТА