Франсоа Оланд: Изчезналият египетски самолет се е разбил
Франсоа Оланд: Изчезналият египетски самолет се е разбил / БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд потвърди, че египетският пътнически самолет се е разбил и каза, че не се изключва нито една хипотеза, включително катастрофа или терористичен акт, предадоха световните агенции. "За съжаление информацията, с която разполагаме, потвърждава, че самолетът е паднал и е изчезнал. Нито една хипотеза не може да бъде изключена или потвърдена", каза Оланд, цитиран от Ройтерс.

Египетски пътнически самолет изчезна от радарите

Когато се установи истината, ще можем да направим всички заключения. На този етап трябва да дадем приоритет на солидарността със семействата" на жертвите, каза президентът в изявление от Елисейския дворец, цитиран от Асошиейтед прес.

Парижката прокуратура започва следствие за самолета на "Иджипт еър", излетял снощи от Париж за Кайро с 66 души на борда и изчезнал от екраните на радарите над Средиземно море, съобщи в комюнике прокурорът на Париж Франсоа Моленс, цитиран от Франс прес.

Франция не изключва нито една хипотеза за изчезването на самолета

Моленс също каза, че на този етап не се приема или изключва нито една хипотеза и уточни, че разследването е поверено на националната гвардия.

На борда е имало 15 френски граждани, каза Оланд, цитиран от ДПА и ТАСС. Според предоставените от авиокомпания "Иджипт еър" списъци в самолета е имало граждани на 12 страни. Пътниците са били 56, включително три деца.

Източник: БТА