Борисов: Групата на ГЕРБ в парламента е единна и стабилна
Борисов: Групата на ГЕРБ в парламента е единна и стабилна / БГНЕС
Борисов: Групата на ГЕРБ в парламента е единна и стабилна
85375
Борисов: Групата на ГЕРБ в парламента е единна и стабилна
Борисов: Групата на ГЕРБ в парламента е единна и стабилна
  • Борисов: Групата на ГЕРБ в парламента е единна и стабилна
  • Борисов: Групата на ГЕРБ в парламента е единна и стабилна

Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира политическите теми около ГЕРБ и ДСБ, но подчерта, че няма да има преподписване и анекс към коалиционното споразумение с партньорите от Реформаторския блок.

Радан Кънев към ГЕРБ: Няма да се върнем "вкъщи", задръжте пералнята

В късния следобед премиерът се срещна с парламентарната група на ГЕРБ по настояване на депутати. Причината беше поредните скандали между ГЕРБ и ДСБ.

Цветанов и Бъчварова се ползват с доверието на Борисов

"Парламентарната група е много единна, много стабилна и ангажирана с всичко, което прави правителството и което имат да приемат като закони - и в правосъдието тези четири-пет закони, и Закона за електронното управление и всичко, което е на дневен ред. На фона на това, което се случва в Европа цял ден, и действителните отговорности, които има партията и управлението, няма нищо, което да заслужава коментар", каза министър-председателят и лидер на партията.

Борисов Групата на ГЕРБ в парламента е единна и стабилна
netinfo

Той е използвал времето и е запознал депутатите, с това, което се прави. "Антитерористичният закон трябва да се приеме, така че да знаят и да действат", поръча партийният лидер.


Темата с т.нар. "политически разводи" обаче беше изместена от атентатите в Брюксел.

"Максимална бдителност и внимание и всичко, което казва теорията, се опитваме да го приложим", отчете министър-председателят и допълни по повод на атентатите в белгийската столица: "Дори това, което е станало в Брюксел, няма как да го предотвратят, защото всеки, който е бил в Брюксел, знае, че преди чекинга си отива с куфара, така че там няма как да те спрат, няма кой да те провери. Проверката идва от чекинга нататък, няма как да се предотврати такова нещо".

Координирани самоубийствени атаки взеха десетки жертви в Брюксел

Премиерът допълни, че учението в столицата е планирано преди два месеца. "Понеже добре са го планирали и затова са го направили през нощта, за да не тревожим хората, а да могат да се стиковат армия, полиция, отряд за борба с тероризма, спешна помощ", каза той.

Миналата седмица депутатите на Борисов поискаха той да освободи от постове министри, зам.-министри и ръководители на държавни ведомства, близки до ДСБ, и поискаха среща с лидера си.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

Тогава в Брюксел премиерът коментира, че ще удовлетвори желанието на народните представители и шеговито допълни "Капитанът в Брюксел - бунт на кораба".

Борисов: Докато капитанът е в Брюксел - бунт на кораба

Вчера в интервю за Нова телевизия министър-председателят защити министрите на отбраната и на здравеопазването Николай Ненчев и Петър Москов.

От думите му стана ясно, че народните представители са били подразнени от изказване на Ненчев на форум на ДСБ, че е техен министър. Премиерът сподели мнението, че за дреболии се създава шум, който не е здравословен за никого.