Премиерът Бойко Борисов не планира промени в правителството. Това каза той пред Нова телевизия.

Министър-председателят посочи, че с военния министър Николай Ненчев работи прекрасно и е убеден, че ще продължат да се случват добрите неща в армията.

„Здравната реформа е нещо, в което всички са се препъвали, но факт е, че само в здравната каса сме намалили дефицита с близо 350 млн. лв. Как ще го обичат Москов? Поевтинихме лекарствата, накарахме да връщат пари в бюджета, в болниците миналата година вкарахме най-добрата апаратура за 300 млн.", допълни Бойко Борисов в защита и на здравния министър Петър Москов.

Борисов: Може да бъде закрита една от агенциите

Във вторник министър-председателят ще обясни на депутатите от ГЕРБ това, което ги интересува. Миналата седмица ГЕРБ поиска всички хора във властта, които са посочени от ДСБ и лидера й Радан Кънев, да бъдат оттеглени. От управляващата партия настояха премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента и да коментира докога щяло да продължава това.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

„В един момент на ГЕРБ им омръзна да се явяват ментори, да обясняват от сутрин до вечер колко са честни, неопетнени, в бяло и едва ли не толкова далече от властта. Когато правихме правителството, Кънев стоеше точно срещу мен, определихме възможно най-доброто във всяка една сфера - министри, зам.-министри, областни управители", поясни премиерът.

Борисов заяви, че ГЕРБ и хората в партията могат да изразяват своето мнение. „Вече им стигна до челото. Какво са казали всъщност? Г-н Ненчев излиза на конгреса на ДСБ и казва, че е техен министър. В същото време депутатите на ГЕРБ са подкрепили всичките му закони и благодарение на тях, на работата на финансовия министър и приходните агенции събрахме повече пари и направихме това, ако си спомняте преди една година казах няма да даваме пари за отбрана, защото ги нямаме. Сега, когато пари в бюджета има за самолети, за двигатели и всичко, той отива и ги дразни. За това те излизат и казват - добре като си техен министър с 13 депутати, как тогава всички закони ти минават", поясни министър-председателят.

Борисов: Докато капитанът е в Брюксел - бунт на кораба

На въпрос дали това го дразни, премиерът заяви, че преди няколко дни е направил съвещание с министър Николай Ненчев, с началник щаба на отбраната, на което са приготвили доста добри неща. „Самият Ненчев спря няколко и то много големи обществени поръчки, за които имаше съмнения". „Твърдя, че всяко едно от нещата, които министърът е направи, го е консултирал с мен. Имаме прекрасна комуникация и ако не беше казал подобна реплика - сиреч за дреболии се създава един шум, който не е здравословен за никой", каза още премиерът.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и втори човек в партията Цветан Цветанов се ползва с абсолютното доверие на министър-председтеля, стана ясно от думите на Борисов. "Може би вече 10 години ме вкарват в конфликт с Цветан Цветанов - в ГЕРБ много ясно знаят кой е първи, кой е втори", обърна се премиерът към онези, които се опитват по думите му да вкарват клин между двамата.

Бъчварова подкрепи ГЕРБ за отстраняване на кадрите на ДСБ от властта

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова също се ползва с голямото доверие на министър-председателя.

Източник: Novanews.bg