Борисов: Никога не съм делил хората кой от коя партия е в управлението
85251
Борисов: Никога не съм делил хората кой от коя партия е в управлението
  • Борисов: Никога не съм делил хората кой от коя партия е в управлението

Премиерът Бойко Борисов заяви, че никога не е делил хората кой от коя партия е в управлението. Пред български журналисти в Брюксел министър-председателят отговори на призива на народните представители от ГЕРБ да се яви пред Народното събрание и да уточни участието на ДСБ във властта.

"Докато капитанът е в Брюксел - бунт на кораба", пошегува се премиерът. И допълни, че щом го викат, ще отиде в парламента. "Ще отида, щом ме викат, аз съм дисциплиниран. Не виждам нищо спешно да решавам сега, имаме по-важна работа в Брюксел", добави той.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

На колегите от ГЕРБ ще кажа, че реформата на министър Москов ще стигне докрай и както аз, така и те, ще го подкрепяме, заяви премиерът. В отговор на въпрос той поясни, че тази реформа ще завърши с министър Москов. Министър-председателят добави, че министърът на отбраната Николай Ненчев е получил подкрепа за всички направени предложения за техническото укрепване на армията. Сигурен съм, че министър Ненчев ще потвърди - всеки ден, преди да спре обществена поръчка, той ми се обажда, казва, консултира се. По спрените от него обществени поръчки някак си няма коментар. Има двоен аршин в изказванията - когато ги спре някой министър от ГЕРБ, веднага изкачат и казват да се провери защо са ги разрешили. Когато спре някой от РБ, има мълчание, отбеляза Борисов.

Москов готов да хвърли оставка, стига да му я поискат

За мен всички министри са еднакви, министър Ненчев се справя много добре, работи прекрасно с мен, всичко консултира. Ако някъде под тях в администрацията има проблеми - има прокуратура, служби, разследващи органи. И Ненчев, и Москов, са министри, които са ми предложени от Реформаторския блок (РБ). Министър Москов беше само преди няколко месеца началник щаб на ДСБ на изборите в София. Да кажат, че е мой министър - благодаря, винаги съм мечтал Москов да дойде в ГЕРБ, но той си е десебар, като говори, боли го и го е яд за това, които се случва. Той не е от ГЕРБ. Истински съжалявам, че му причиняват това, заяви Борисов.

Зеленогорски: Даваме положителна оценка на всичките си министри

Нямаме споразумение с ДСБ, а с РБ, то в момента се изпълнява. Що се касае до кабинета и министрите, както и управлението на кабинета, го правя аз. Предполагам, хората от ГЕРБ почват да недоволстват от ежедневните изяви на някои от членовете на РБ, които не излизат от РБ, а се правят на опозиционери, с кадрите, които имат във властта. Никога не съм делил хората кой от коя партия е в управлението. Ако те са добри професионалисти и си изпълняват ангажиментите, нямам повод по тази причина да ги гоня. Ако искат да стоят и да работят - да работят, каза премиерът.

Не е морално да даваш акъл като опозиционер, а в същото време във възлови министерства да имаш толкова много кадри и то на ръководни места. Може би това им е додеяло на колегите от ГЕРБ и са решили да реагират. Тази позиция на РБ - да не знаят самите те какви са, пречи на работата на кабинета, коментира той.

ДСБ не иска да е параван за разпределение на облаги между ГЕРБ и ДПС

Обвиниха ме в лъжа, че Радан Кънев никога не е искал да се сменя главният прокурор. Извинявам му се за това, че съм го разбрал грешно. От отговора на г-н Кънев разбрах, че той държи на главния прокурор и не иска неговата смяна. Аз съм го разбрал грешно, защото от трибуната на парламента беше казал нещо такова, но му се извинявам за това, че съм го разбрал грешно. И аз не искам да се сменя главният прокурор, така че по този въпрос сме на едно мнение., обобщи министър-председателят.

Какво още каза премиерът Бойко Борисов чуйте в звуковия файл, предоставен от правителствената пресслужба

Източник на видеото: Novanews.bg