ДСБ не иска да е параван за разпределение на облаги между ГЕРБ и ДПС
ДСБ не иска да е параван за разпределение на облаги между ГЕРБ и ДПС / БГНЕС

Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, може да поиска вот на недоверие. Това каза лидерът на "Демократи за силна България" (ДСБ) Радан Кънев по повод искането на парламентарната група на ГЕРБ да бъдат изтеглени от властта всички представители на партията.

"Интересен детайл е, че преди три седмици премиерът заяви, че очаква атака срещу себе си. Съмнявам се да е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група", посочи още той.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

"ДСБ е в опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на облагите между ГЕРБ и ДПС", заяви още лидерът на ДСБ.

"Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като начин на ползване на облаги. Именно за това ДСБ е в опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС. Чудя се докога част от колегите от РБ ще търпят това унизително положение и на каква цена", запита Кънев.

ДСБ остава в РБ, но като опозиция на управлението

"Тъй като не знаем причината за тази публична истерия, мога само да предположа, че тя се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на "Булгартабак" и публично свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия Изток“, коментира председателят на ДСБ. Той увери, че партията ще доведе тази политическа инициатива до край.