Пробите за салмонела в детската градина Божур - отрицателни, продължават превантивните мерки
Пробите за салмонела в детската градина Божур - отрицателни, продължават превантивните мерки / Община Сливен

Целодневната детска градина "Божур" и нейният филиал в Сливен вече работят. Резултатите от изследването за инфекциозното заболяване салмонелоза на целия персонал са отрицателни.

Взети са всички необходими мерки за нормалното функциониране на детското заведение. Това съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.Тя припомни, че детската градина беше затворена в петък, за да се извърши нова цялостна дезинфекция, докато излязат в понеделник първите резултати от изследванията за салмонелоза на всичките 248 деца от "Божур", както и на персонала на детското заведение.

"Приемат се само тези деца, които са изследвани за носители на заразата и родителите им предоставят документ за отрицателен резултат. Проведени са отново инструктажи на целия екип на основната детска градина и на филиала за предписанията и мерките на Регионалната здравна инспекция", посочи Чиликова.Тя посочи, че продължава вземането на проби от готовите хранителни продукти.

Много стриктно се следят сертификатите на продуктите, които се доставят в детската градина. Вчера следобед, по информация на временно изпълняващата длъжността директор, има само едно дете с положителен резултат, но то в момента не посещава детската градина.