От БСП- Дупница искат да се оттеглят 30 докладни от днешната сесия за продажба на имоти
От БСП- Дупница искат да се оттеглят 30 докладни от днешната сесия за продажба на имоти / Дарик,архив

Групата на БСП в Общински съвет Дупница ще настоява докладните записки за днешната сесия, които касаят продажбата на имоти да бъдат оттеглени.
Повече от 30 имота са предвидени за продажба и за тях ще се иска решението на ОбС на заседание на 27 ноември, те се намират в землищата на Самораново, Яхиново и Дупница.

Общинският съветник и председател на БСП Станислав Павлов коментира, че жителите на населените места не са успели да се запознаят с предложението за продажба.
За пример той посочи с. Яхиново, където са предвидени 17 продажби.

„Новите кметове на селата, особено в Яхиново, дали Софка Скоклева е успяла да информира хората от селото, че предстои такова решение, тя ще бъде ли кмет на хората от селото или ще изпълнява каквото се каже от общината", попита Станислав Павлов. Той припомни, че все още не са структурирани и утвърдени постоянните комисии към ОбС.

Според Станислав Павлов на предстоящата сесия трябва да бъдат разгледани структурата на ОбА, както и да бъдат сформирани постоянните комисии към ОбС. Те са шест, като от БСП се отказват както от ръководните постове, така и от зам. председателското място. „Ние сме и ще бъде опозиция в този ОбС, опозиция и коректив на управляващите. Ще настояваме за по-голяма прозрачност при вземане на решенията", коментира Станислав Павлов.
Очаква се на тази сесия да бъде разгледан и Правилника за работа на ОбС. Според него се отменя ротационният принцип на председателското място.