Общината с богата програма за празника на Стара Загора
Общината с богата програма за празника на Стара Загора / Община Стара Загора

Редица концерти, спортни и културни събития, празнични веселия, Бирфест и Лунапарк за най-малките включва програмата на Община Стара Загора за честването на празника на града- 5 октомври.

В самия празничен ден от 9.00 ч. в катедрален храм „Свети Димитър" ще се състои тържествена Света литургия, а от 10.00 ч. на площада пред общината ще започне военен ритуал за издигане на националното знаме. Химнът на Република България за първи път ще бъде изпълнен акапелно от гост-солиста Александър Крунев.

Зад пилоните на знамената ще застанат Петра Мечева - новият носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора" и номинираните за наградата - Снежина Дескова и Пенка Павлова. На трибуната при гостите ще бъдат и делегации от побратимените градове Крушевац, Самара и Новгород. Празничното шествие с участието на представителите на областната и общинската администрация, Тракийския университет, културни институти и учебни заведения в града ще тръгне по централния булевард в 10,30 ч.

Час по-късно на площада пред общината ще започне концерт на Фестивален военен оркестър - с представители на военните оркестри от Велико Търново и Стара Загора. Традиционната годишна изложба на старозагорските художници „Есенен салон' 2015" се открива от 18.00 ч. в изложбена зала „Байер".

Кулминацията на празничната програма е големият концерт на „Комиците" под наслов „Аз обичам Стара Загора!", който ще започне в 18,30 ч. В него участват, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Петьо Петков, Влади Ампов - Графа, Михаела Филева, Вензи и Били Хлапето. Празничният ден ще завърши с ефектни илюминациии и фоейрверки.