Влак с над 1000 имигранти пристигна в Унгария от Хърватия
Влак с над 1000 имигранти пристигна в Унгария от Хърватия / снимки: БГНЕС

Влак с 1000 имигранти пристигна в унгарското село Модярбой от Хърватия, съобщава Ройтерс, позовавайки се на свой фотограф, намиращ се на местната жп гара.

По-рано днес Хърватия заяви, че е изпратила стотици имигранти с автобуси до границата си с Унгария.

Мигрантската вълна заля Хърватия

Говорител на унгарската полиция каза, че имигрантите са били откарани с автобуси от границата до два унгарски регистрационни пункта в близост до австрийската граница.

Междувременно на унгарския граничен пункт Беременд пристигнаха 21 автобуса от Хърватия с около 1300 бежанци, за които унгарците изпратиха свои автобуси, които ги откарват към границата с Австрия. Така е създаден коридор към западните страни, съобщава електронното издание на хърватския „Ютарни лист”.

Според вестника скоро на границата ще пристигнат още автобуси.

Влак с над 1000 имигранти пристигна в Унгария от Хърватия
netinfo

Автобусите, които оставят мигрантите на пункта Беременд, се връщат в хърватския град Бели Манастир, за да вземат останалите там мигранти. От сутринта на гарата в Бели Манастир стои влак с около 1000 мигранти, които също трябва да се отправят към Унгария.

На граничния пункт със Словения Хармица се очаква увеличен прилив на бежанци от Загреб, съобщава още вестникът. Те пристигат с таксита и автобуси, защото железопътният транспорт е спрян. От словенската страна на пункта Хармица вече има голям брой словенски полицаи.

Източник: БТА