Кюстендилска вода: Рязкото падане на водните дебити предполага кметът на Кочериново да въведе режим на водата
Кюстендилска вода: Рязкото падане на водните дебити предполага кметът на Кочериново да въведе режим на водата / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Неритмичното водоподаване, настъпило вследствие продължителното засушаване и високите температури, довели до рязко намаляване на подадените водни дебити, особено от открити речни водохващания, какъвто е случая с Община Кочериново, предполага въвеждане на режим на ползване на питейната вода, информират с писмо до Дарик от "Кюстендилска вода" ЕООД.
На основание чл.44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.41, ал.3, т.2 от Закона за водите, режимно водоснабдяване на територията на общината обявява кмета. Такива заповеди на база цитираните нормативни документи има издадени от кметовете на Община Кюстендил и Община Рила, допълват от водното дружество.
"Критично е положението с водоподаването в много населени места в страната и територията, която обслужва дружеството не прави изключение. Неоснователно е обвинението, че В и К оператора подава вода за питейно-битови нужди произволно на потребителите си от Община Кочериново. „Кюстендилска вода" ЕООД поддържа експлоатираната мрежа и съоръженията към нея в добро техническо състояние, регулира постъпващите водни количества и отстранява навреме възникналите аварии", информират още от водният оператор.