Томов: Паспортизацията на парк „Бедечка” е най-големият ми успех
Томов: Паспортизацията на парк „Бедечка” е най-големият ми успех / DarikNews.bg

Паспортизацията на растителните видове в парк „Бедечка"е най-големият успех през изтичащия мандат за общинския съветник от Нова сила Тихомир Томов. Според него с това решение са стопирани опитите за бързо и противозаконно застрояване на района. Съветникът припомни, че запазването на зелените зони в града е било приоритет в общинската платформа на „Нова сила", а още в края на юни 2012 година единствено той е гласувал против застрояването на парк „Бедечка".

Сред останалите постижения в мандата Томов посочи ограничаването на зелената зона в централната градска част от 20 на 18 часа, променените условия за пътуванията на пенсионерите и учащите на територията на общината, както и започнатото проучване за изграждането на крематориум. Кремиращата инсталация трябва да бъде изградена през следващия мандат, убеден е общинският съветник.

Той припомни, че благодарение на лунната сделка страната ни получи статут на кооперираща държава и 5-годишен план до получаве на пълноправно членство в Европейската космическа агенция. Екстравагантното предложение от началото на 2013 г. за закупуване на парцел на Луната бе на съветника от "Нова сила" Тихомир Томов.

Изграждане на клиника за ранна диагностика на ракови заболявания е заложено в програмата на ПП "Нова сила" за предстоящите местни избори, посочи Томов.
На 25 октомври партията ще се яви с листа от 12 общински съветника, която ще бъде водена от Тихомир Томов, а останалите кандидати ще са от гражданската квота.

В предизборната програма на партията е заложено още поставяне на слънчеви фотоволтаични панели на покрива на Общината и именуване на площада в кв. Зора на името на проф.д-р Богдан Филов.

Според Тихомир Томов през следващите години е важно да се вземе решение за построяване на завод за битови отпадъци, както и да бъде променена съществуващата транспортна схема. Трябва да бъдат осигурени терени за изграждане на общински жилища, да бъде възстановен плажът на Старозагорските минерални бани, да се проектират специални водоотводи на дъждовните води против наводнения в рисковите зони, както и да се продължи с паспортизацията на ценните дървесни видове.