Вежди Рашидов дава старт на ремонта на Драмата
Вежди Рашидов дава старт на ремонта на Драмата / БГНЕС, архив

Министърът на културата Вежди Рашидов идва днес в Пловдив, за да обяви началото на ремонта на Драматичния театър. Посещението на културния министър е от 17.30 часа.

През август 2013 година изгоря голямата сцена в сградата на театъра и направи по-голямата част от сградата неизползваема.

В края на април
тази година бе изготвен технически проект за ремонт и реконструкция на основната сграда и зала в нея, който е одобрен от главния архитект на община Пловдив.
Проектът предвижда подмяна на всички основни инсталационни системи, възстановяване на сцената, инсталиране на нова озвучителна и осветителна система, подобряване на акустиката, монтиране на система за пожароизвестяване, изграждане на санитарен възел за хора с увреждания, както и други основни ремонтни работи за пълно отстраняване на последиците от пожара върху сградата на театъра.
След ремонта пловдивският театър ще разполага и с медиатека.

За изпълнител на строително-монтажните работи, след процедура по Закона за обществените поръчки, е избран ГБС- Пловдив АД. Сключен е договор за изпълнение на строително-ремонтните работи между фирмата и Министерството на културата.