Младен Ризов и Мая Шишкова с критики към политиката на община Кюстендил
Младен Ризов и Мая Шишкова с критики към политиката на община Кюстендил / Дима Кирилова, Дарик- Кюстендил

Общински съвет- Кюстендил при Информацията за изпълнението на бюджета и сметките за средства от ЕС на община Кюстендил и състоянието на общинския дълг за полугодието на 2015 година. Критични бележки по докладната направиха съветниците Младен Ризов и Мая Шишкова.
"Мислите ли, че е нормално в община Кюстендил прихода от туристически данък да е 25 000 лв., а в прогнозите за следващите 3 години, той намалява и до 20 000 лв. В същото време се очакват приходи от данък МПС в размер на 3 млн. лв. Не е ли разумно, вместо хотел, общината да открие завод за авточасти", попита съветникът от РЗС Младен Ризов. Той даде и пример с приходите от продажба на общинско имущество, които са заложени за 2016 година в размер на 700 000 лв., а за 2018 г- са 55 000 лв.
"Това означава ли, че ще се разпродаде всичко и ще се влагат ли пари в строителство на нови общински жилища и или в благоустрояване на старите", попита Ризов.
Съветникът от БСП Мая Шишкова обяви, че ще внесе предложение за намаляване на таксата от 20 лв. за ползване на басейна на общинския хотел "Кюстендил" от кюстендилци.
Кметът Петър Паунов й отговори, че таксата е 20 лв., защото басейна е предвиден за туристите, гости на хотела.
"Този хотел е построен с парите от облигационния заем, който се изплаща от кюстендилци. Редно ли е те да се дискриминират така, с 20 лв.", попита Шишкова.
По време на дебатите стана ясно, че от облигационния заем са изхарчени близо 11 млн. лв., а по сметките на общината има още 1 995 000 лв.