Полагат основата на лекоатлетическата писта на стадион Ивайло (СНИМКИ)
Полагат основата на лекоатлетическата писта на стадион Ивайло (СНИМКИ) / снимки: Пресцентър - Община В. Търново

От понеделник започна поставянето на новата полиуретанова настилка на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”.  Екипът на германската фирма „Политан” е  в старата столица от  петък, но заради падналите валежи и неблагоприятните метеорологични условия през уикенда само бе грундирано част от трасето - от източния вход по южната дъга на пистата. В понеделник следобед бе отлят участъкът около водното препятствие. Днес работата продължи по виража.

Полагат основата на лекоатлетическата писта на стадион "Ивайло" (СНИМКИ)
netinfo

Единственото изискване на този етап на екипа на немската фирма „Политан”, която отлива пистата, е обработваните участъци да са напълно сухи и почистени. В случай, че атмосферните условия позволят и няма проблеми с техниката, пистата трябва да е готова за около три седмици.

Новата настилка, тип „сандвич” ще обхване площ от почти седем декара /6935 кв.м/. Първият слой е сплав от гранули от рециклирани автомобилни гуми /чист каучук/ и полиуретанови смоли. Вторият червен пласт е от ЕРDM - гранулати и полиуретанови смоли.

Полагат основата на лекоатлетическата писта на стадион "Ивайло" (СНИМКИ)
netinfo

Общата дебелина на пистата ще бъде 14,5 милиметра и ще отговаря на най- високите изисквания и стандарти на Международната лекоатлетическа федерация /IAAF/. За разчертаването на пистата ще пристигне друг специализиран екип на производителя.

Полагат основата на лекоатлетическата писта на стадион "Ивайло" (СНИМКИ)
netinfo