Състезатели по ушу със значка Русе
Състезатели по ушу със значка Русе / Снимка: Община Русе

Кметът Пламен Стоилов връчи днес значка „Русе“ на спортистите и треньорите по ушу Теодор Недев и Цветомир Колев по повод отбелязаните високи постижения през изминалата година.

Стоилов пожела на състезателите да носят с гордост значките, със символ на град Русе, като им донесат много бъдещи успехи и победи. Кметът заяви, че е изключително щастлив, че сдружението „Движение за хармонично развитие - България“ се развива и утвърждава, доказвайки висок професионализъм и желание за работа. Той допълни, че се надява освен успешни треньори, каквито са г-н Недев и г-н Колев, да съумеят да развият таланта и в младите русенски деца. Г-н Стоилов пожела да въвлекат повече деца в спортната дейност,  защото спортът е от огромно значение за изграждане на отговорно самосъзнание и дисциплина.

От своя страна състезателите подариха копия на спечелените медали на кмета и се похвалиха с факта, че техният отбор, макар и представляван само от двама спортисти, е успял да събере повече награди, отколкото всички отбори по ушу в държава като Франция.

Теодор Недев е старши треньор в „Движение за хармонично развитие - България“. Завръща се от Европейско първенство по винг чун и традиционни стилове в ушу с обща 5 медала, което го прави най-титулуваният състезател в цялото състезание.  Боецът наскоро получи и отличие “Посланик на Русе”, завоюва първо място в дисциплината договорен винг чун двубой, две втори места в дисциплините винг чун ножове и дървен манекен, както и две трети места в традиционните дисциплини тай дзи и багуа.

Цветомир Колев е младши треньорът на клуба, който грабна два медала – един златен и един бронзов.