Валерия Лозанова покори нов връх
Валерия Лозанова покори нов връх / 100 вести

Теми от днешното издание на вестник "100 вести":

Валерия Лозанова покори нов връх. След двете световни титли, които извоюва в Москва (декември 2014 г.) и Солун (март 2015 г.), състезателката на габровския клуб „Надежда“ стана и европейски шам- пион от 29-то първенство на KWF (Световната киоку-шин федерация) за юноши, девойки, мъже и жени в дисциплината кумите. Шампионатът се проведе в Кохтла-Ярве (Естония) и привлече 268 състезатели от 22 държави на Стария континент.

Вчера 150 първокласници от Стара Загора и Плевен получиха свидетествата за завършен първи клас пред Априловската гимназия и паметника на Васил Априлов. Преди това те разгледали Музея на образованието.

Проф. д-р Радослав Радев направи специално дарение на катедра „Автоматика, информационна и управляваща техника“ на Техническия университет в Габрово, чийто създател и ръководител е бил до пенсионирането си преди 5 години. Той дари книгите от личната си библиотека.

Председателят на НД „Русофили“ в Габрово Стефан Кънев отчете резултатите от викторината „Побратимените градове на Габрово“, посветена на 70-годишнината от победата над фашизма и 155 години Габрово град, под патронажа на Общината и с личното съдействие на кмета Таня Христова.