Мъж се застреля близо до Конгреса във Вашингтон
Мъж се застреля близо до Конгреса във Вашингтон / снимка: Guliver/Getty Images

Мъж се застреля близо до Капитолия вчера, предизвиквайки временно затваряне на комплекса, предаде Ройтерс. Блокадата, която беше вдигната малко преди 16,00 ч. местно време, след като продължи около два часа, беше само предпазна мярка, съобщи Кимбърли Шнайдер, говорителка на полицията на Капитолия.

Съседните улици останаха затворени и след като тревогата бе отменена заради подозрителен пакет. Според медиите това е багажът на мъжа, който се самоуби.

Мъжът, който се самоуби, е носел плакат, призоваващ за "социална справедливост", предаде Франс прес. Неговият акт няма връзка с тероризма, заяви началникът на
полицията на Капитолия Ким Дайн, като отказа да съобщи името на мъжа и мотивите му. "Знаем защо е постъпил така, но трябва да проверим това", заяви той.

По думите му полицаите не са произвели нито един изстрел, а мъжът се е прострелял със собственото си оръжие пред западната страна на сградата.

Тази седмица Конгресът е във ваканция, така че малцина парламентаристи са в града, но напливът от туристи за популярния годишен фестивал на цъфналите вишни е огромен.

Като предпазна мярка туристите временно бяха държани от полицията на по-голямо разстояние от Белия дом, намиращ се на около 3 км от Капитолия.

Източник: БТА