Уникални котки гостуват в София (СНИМКИ)
Уникални котки гостуват в София (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

Уникални породи котки може да се видят на Международна ФИФе изложба на котки, организирана от Националната федерация по фелинология в Националния музей „Земята и хората”. Сред тях са бисинска, бенгалска, бурманска, шартрьоз, кимрик, девон рекс, донски свинкс, екзотична, мейн-куун, норвежка горска, оцикет, персийска, британска, турска ангора, руска синя, свещена бирманска, сиамска, сибирска, сингапура, сомалийска, сфинкс, тайска.

За първи път в България ще бъде показана котка от породата бурмезе (бурманска), като това е и първото участие на изложител от Латвия. Тук ще е и много рядката и забележителна с малките си размери котка сингапура.

На ежегодния конкурс „Котка на годината за 2014” сили ще премерят едни от най-титулуваните котки в Националната федерация (НФФе) през миналата година. Първенецът ще бъде разкрит в края на първия изложбен ден.

Уникални котки гостуват в София (СНИМКИ)
netinfo

Уникални котки гостуват в София (СНИМКИ)
netinfo

Номинираните са от породите британска, донски сфинкс, персийска и сиамска. Събитието за първи път ще бъде съпътствано с награждаване на най-хубавите снимки на фелинолози с техните котки, наречено "Котката в моя живот". Десетте най-добри бяха избрани от всички любители на котки на страницата на НФФе във Facebook.

Ще се събират и дарения за бездомни животни в помощ на Animal Rescue Sofia.

Уникални котки гостуват в София (СНИМКИ)
netinfo

Източник: БГНЕС