Времето на 24 март: Облачността намалява
Времето на 24 март: Облачността намалява / снимка: БГНЕС

Прогноза 24 март, вторник

През нощта започналото от североизток разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над Източна България ще се изясни. Минимални температури: между минус 2 и 3 градуса.

Във вторник над Северна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над югозападната част от страната облачността ще е значителна, без съществени валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще бъде слаб, по крайбрежието на морето - до умерен. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за март.

Над планините облачността ще е значителна, без съществени валежи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще достигнат 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 6 -7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още през нощта срещу сряда отново навсякъде ще се заоблачи. През деня от югозапад ще завали. Вятърът постепенно ще стане южен и в Източна България ще се усили. В четвъртък ще бъде топло, максималните температури в повечето места ще са между 15 и 20 градуса. Облачността ще е по-често значителна, на места ще превали слаб дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg