Мартенският Благотворителен Базар Без Аналог на „Еквилибриум“ набра 1660 лева
Мартенският Благотворителен Базар Без Аналог на „Еквилибриум“ набра 1660 лева / netinfo

Традиционният мартенски благотворителен базар Без Аналог на сдружение „Еквилибриум“ в МОЛ Русе набра 1660 лева от продажбата на мартенички. Те бяха изработени от децата, потребители на услуги в Комплекса за социални услуги с помощта на  доброволци, приемни родители, съмишленици и активното участие на ученици от Професионална гимназия по облекло и Регионалния исторически музей.

Базарът продължава до 8 март, като русенци имат възможност да подкрепят каузите на „Еквилибриум“ със закупуването на осмомартенски подарък - прекрасни бижута от мъниста, измайсторени от етнографините Деси и Искра от къща „Калиопа“ на музея. Всеки ден от 14:00 до 18:00 часа деца и възрастни могат да изработят своето индивидуално бижу в Работилничка – подаръци за мама“.

С благотворителна цел  бъдещите коафьори, гримьори и маникюристи от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ ще правят грим, прическа или маникюр за празника на жената.

Във вълшебното мартенско килимче на „Еквилибриум“ – всеки може да вплете своите добри пожелания и послания в прекрасен общ пролетен килим. Средствата от базара са предназначени за кампанията  „Да възпитаваме без да нараняваме“, която ще бъде насочена към родители и педагози в Русе.