БДЦ подкрепя тегленето на заем, иска яснота за какво ще се харчат парите
БДЦ подкрепя тегленето на заем, иска яснота за какво ще се харчат парите / netinfo

Българският демократичен център (БДЦ) е третата парламентарна сила, която ще подкрепи държавния заем от 16 милиарда лева. Това стана ясно от депутата на партията Светлин Танчев след консултациите при президента Росен Плевнелиев. От БДЦ заявиха, че е трябва да има повече яснота за какво ще бъдат харчени парите.

От БДЦ нямат нищо против държавата да изтегли нов заем от 16 милиарда лева. Това обясни депутатът от партията Светлин Танчев.

БДЦ подкрепя тегленето на заем иска яснота за какво ще се харчат парите
netinfo
„Като цяло поддържаме нашата теза, че повече яснота трябваше да има за какво трябва да отидат тези пари. Като цяло не сме против, че България трябва да вземе заем и трябва да се възползваме от исторически най-ниските нива и по дефиниция най-евтиния ресурс, който е възможен - заемният. Искаме повече конкретика за това в какво ще се вложат. Искаме дори и да са повече тези пари, да бъде ясно и тези пари да носят преходи на държавата, да се вдига БВП, за да има ефект и да си плащаме лихвите в бъдеще. Така че това е духът на нашата позиция", каза тя.
БДЦ подкрепя тегленето на заем иска яснота за какво ще се харчат парите
netinfo

БДЦ определиха като ползотворна срещата си с президента Росен Плевнелиев. След проведените час и половина консултации, те заявиха, че предлагат президентът да инициира кръгла маса по темата за референдумите и законодателството. Танчев, който в миналото народно събрание бе депутат от ГЕРБ, обясни, че сегашната му политическа група настоява референдумите да станат по-реални и ефективни.