Започна рехабилитация на тролейбусната инфраструктура
Започна рехабилитация на тролейбусната инфраструктура / DarikNews, архив

Стартира работата по рехабилитация на тролейбусната инфраструктура – стълбове и контактна мрежа по най-големия инфраструктурен проект, който се изпълнява в града - „Интегрирана система за градски транспорт на Русе”.

Дейностите предвиждат да бъдат пребоядисани всички 2 024 бр. стълбове на контактната мрежа в града и тяхното укрепване, където е необходимо. Ще бъдат подменени два стълба и част от групите елементи от контактната мрежа, които имат влияние върху скоростта на движение на подвижния състав. Също така, където е необходимо, ще бъде подменен контактния проводник.  Всички съоръжения и елементи на тролейбусната инфраструктура на Кръговото кръстовище също ще бъдат заменени с нови. Ще бъдат поставени нови автоматични стрелки на Кръговото кръстовище бул. „Цар Освободител“ - бул. „Липник“. Изпълнението на дейностите по компонент 7 трябва да приключат през август тази година.

В хода на проекта обслужването на някой от линиите ще бъде затруднено или ще бъдат с променени маршрути. Информация за промените ще бъде качвана на интернет страницата на Община Русе, както и на транспортната фирма ЕГГЕД.