Областната управа с благотворителен базар за 4-годишния Алекс
Областната управа с благотворителен базар за 4-годишния Алекс / Darik News

Традиционният Коледен благотворителен базар, организиран от Областна администрация в Хасково и Регионалния инспекторат по образованието е от 11 ч. днес в зала „Марица“. Базарът се провежда за шести пореден път. Тази година в него участват рекорден брой училища- близо 30. С индивидуална инициатива се включва и 10-годишната Нели Делева от Хасково, която е изработила прекрасни коледни картички.

Средствата от базара ще бъдат дарени за 4-годишния Александър Николаев Господинов от Димитровград, който е с детска церебрална парализа и след операция в Русия преди година му предстои втора там, след което и лечение в Китай.

Областната управа с благотворителен базар за 4годишния Алекс
netinfo

Областна администрация-Хасково кани гражданите и бизнеса от региона да посетят Коледния благотворителен базар и да си купят картички и сувенири, като по този начин да помогнат на благотворителната кауза за 4-годишния Алекс.

8 433 лв. за момченцето събра танцовият фестивал, организиран от НЧ „Христо Ботев” в Димитровград на 12 декември, в който участваха 255 танцьори, обединени от благородната кауза.

Дарителската сметка в помощ на 4-годишния Алекс:

Александър Николаев Господинов
IBAN-BG78PRCB 9230 1045 5581 10
BIC-PRCBBGSF
ПроКредит банк