И догодина евромачовете на „Лудогорец” в София, през 2016-та – на „Арената”
И догодина евромачовете на „Лудогорец” в София, през 2016-та – на „Арената” / Радка Минчева, архив

И догодина продължава ремонтът на „Лудогорец Арена” и мачовете на трикратния български шампион от евротурнири ще се играят в София – обяви кметът на Разград Денчо Бояджиев. По изграждането на трибуна „Моци”, бивш сектор „Д” се работи интензивно, използва се всеки по-топъл ден, в момента се изливат конзолите за козирката – допълни Бояджиев. В края на февруари преди мача за Купата на България с „Берое” се очаква новата трибуна да бъде официално открита. Веднага след това започва и реконструкцията на сектор „В” и тя ще се извършва по време на мачовете от българския шампионат.

Трибуна „Моци” се прави с пари от Публичната инвестиционна програма на правителството „Орешарски”, по нея на община Разград бяха отпуснати 3 милиона лева, с уговорката през 2015 г. да се добави още 1 милион, тъй като програмата вече не съществува, местната управа ще вложи от собствени средства нужния милион. Останалите 16 милиона лв. за ремонт и превръщане на „Лудогорец Арена” в стадион, на който ще могат да се играят мачове от групите и следващите фази на евротурнирите, се осигуряват от благодетелите на тима Кирил и Георги Домусчиеви. Според Бояджиев вероятно през 2016 г. „Лудогорец Арена” ще е единственият стадион в България с евролиценз, той не изключи и националният отбор да започне да играе мачовете си в Разград.

Бояджиев коментира, че през следващата година ще се подготви процедурата за отдаване на концесия на стадиона, който е общинска собственост. Вероятно тя ще е за максималния възможен период – 30 години.