Пампорово открива ски-сезона на 6 декември
Пампорово открива ски-сезона на 6 декември / снимка: dariknews.bg

Зимният сезон в Пампорово ще бъде открит на 6 декември. От едноименното дружество, стопанисващо съоръженията и ски пистите в курорта, следват традицията да откриват първи и все по-рано сезона.

Запазва се цената на лифт картата - 53 лв. на ден. В деня на откриването всички лифтове ще возят безплатно любителите на белите спортове. На 7 декември ще се проведе безплатната инициативата Сноу академи, съвместно с инструктури от Сдружение Българско ски училище. Целта е да се провокира интересът на начинаещите към ски спортовете, посочи изпълнителният директор на „Пампорово“АД Мариян Беляков. (Чуйте още от прикачения файл)

Има изключителен интерес към Пампорово от страна на гръцките туристи. За първи път има чартър от Измир, Турция, до летище „Пловдив“. Очаква се сериозен ръст и на румънския пазар, съобщи Татяна Маринова, началник „Маркетинг и продажби“ в „Пампорово“ АД.

Ски зоната ще бъде изцяло готова до 20 декември. Благодарение на системата за изкуствен сняг от дружеството могат да подготвят пистите доста по-рано.

Много изненади са подготвили за своите гости от „Пампорово“ АД - атрактивни пакети за деца, филмов фест, горска библиотека на ски зоната. От дружеството са закупили над 2000 книги, българска и чуждестранна литература, детски книжки и др., които ще бъдат разпределени в няколко импровизирани библиотеки, всяка от които ще носи свое, уникално име.

Фън паркът има вече трета линия за начинаещи, а Халф пайпът може да приема състезания от световна купа.