Варненски рецидивист краде във В. Търново, хващат го
Варненски рецидивист краде във В. Търново, хващат го / Sofia Photo Agency, архив

Великотърновски криминалисти разкриха кражба на пари от жилище в старата столица. В понеделник в полицейското управление в областния град е получен сигнал за извършена кражба на 100 лв. от апартамент на ул. "Д. Чоканов". Извършителят е проникнал в жилището, като прескочил парапет на тераса с височина 2,30 м и разбил вратата, съобщават от полицията.

От проведените разследващи действия е установено, че автор на престъплението е 40-годишният Х. А. от Варна, криминално проявен и многократно осъждан. Мъжът има 42 криминални и съдебни регистрации и в момента изтърпява ефективно присъда "лишаване от свобода" в размер на 9 години за извършени домови кражби, в условията на опасен рецидив в затвора във Варна. В периода 16.10.2014 г. - 16.12.22014 г. изпълнението на присъдата е било прекъснато по здравословни причини.

След доклад на материалите в прокуратурата варненецът е привлечен в качеството на обвиняем за домова взломна кражба, извършена по специален начин с особена ловкост и при условията на опасен рецидив. С постановление на Окръжна прокуратура - Варна от 25.11.2014 г. прекъсването на изпълнението на присъдата е прекратено и Х. А. е приведен в ОЗ "Изпълнение на наказанията" - сектор "Арести" във Велико Търново, откъдето е конвоиран до варненския затвор.