Русе ще посрещне коледните празници с нова украса
Русе ще посрещне коледните празници с нова украса / netinfo

Четиридесет нови коледни камбанки, елхички и фенери ще осветят ремонтираната част от ул. „Александровска“ – от пл. „Свобода“ до пл. „Батенберг“. За първи път тази година две дървета на площад „Свобода“ ще бъдат украсени със светещи мрежи, стрингове (LEDсветлини) и елементи. Девет нови светещи арки с размери 12 м. на 2,50 м., дарени от фирма „Ар енд ай адвертайзинг“ ЕООД, ще красят големите булеварди и улици в Русе.

До 1-ви декември  пред сградата на Общината ще бъде монтирана светещата 13 метрова елха и ще бъде украсено естественото коледно дръвче на пл. „Свобода“. Малката светеща елха с височина 6 м. вече е монтирана на пл. „Хан Кубрат“.

На територията на града са поставени общо 236 броя коледни елементи, от които 18 светещи завеси, 13 снежинки  и Дядо Коледа. Те ще греят от фасадата на Община Русе, заедно с пожеланието към русенци и гостите на града за Честита нова година.

Традиционният коледен базар ще отвори на 8-ми декември с 33 къщички, които ще бъдат подредени по ул. „Александровска“ в отсечката от Централни хали до ул. „Мостова“. На 8-и декември тържествено ще бъдат запалени официално и светлините на коледната елха.