ОИЦ-Русе започва обиколка по общините в областта
ОИЦ-Русе започва обиколка по общините в областта / netinfo

От понеделник започва новата национална инициатива на 28-те информационни центъра в страната „Изложба „Стъпки по пътя към програмен период 2014 -2020“ .

В нейните рамки Областен информационен център- Русе ще представи в осемте общини на област Русе експозиция с успешно реализирани проекти пред програмен период 2007-2013.  Освен това експертите на ОИЦ-Русе в открита приемна ще запознаят интересуващите се с възможностите за финансиране по оперативните програми през новия програмен период 2014-2020. Навсякъде ще бъдат организирани викторини, за тези, които правилно отговорят на въпросите, ще има награди.

Изложбата включва различни проекти, финансирани по оперативните програми „Конкурентоспобност“, „Развитие на човешките ресурси“, „Регионално развитие“,  „Околна среда“ на различни бенефициенти от публичния и частния сектор.  Избраните добри практики са осъществени в общините Русе, Ветово, Борово, Сливо поле, Иваново.

Първи ще се запознаят с тези добри примери жителите на Община Сливо поле, а финално изложбата ще бъде показана в МОЛ-Русе на 29 ноември от 11 часа.  Там русенци ще бъдат приятно изненадани.  ОИЦ-Русе кани всички, които искат да научат как и от кого,  да присъстват.  Освен че посетителите на търговския център ще видят изложбата, по забавен и атрактивен начин те ще научат възможностите, които им предоставя новия програмен период. Русенци ще бъдат запознати и с 30-те проекта, които

Община Русе подготвя, благодарение на ОП „Регионално развитие“ през стария програмен период, за да може да кандидатства  за финансиране по новата ОП „Региони в растеж“.  Разбира се,  ще има също викторина и награди.