Избират председател на Окръжен съд - Добрич
Избират председател на Окръжен съд - Добрич / Дарик Добрич

За днес е насрочено заседание на Висшия съдебен съвет, на което  ще се избира председател на Окръжен съд – Добрич. Изборът на нов административен ръководител се прави поради изтичане на мандата на настоящия председател Енчо Енчев.

Четирима кандидати за поста са подали документи пред Висшия съдебен съвет. Това са Галатея Ханджиева, Веселин Монов, Елица Стоянова и Петър Монев.

Галатея Ханджиева е зам.-председател на Окръжен съд Добрич от 2004 г. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски". Работила е като юрисконсулт в ЗЕНА и като съдия в Районен съд Добрич.

Веселин Монов е председател на Районен съд Добрич от октомври 2009 г.. Завършил е Технически университет Варна. Работил е в Окръжна следствена служба.

Елица Стоянова е съдия в Окръжен съд Добрич. Завършила е Технически университет Варна. Била е съдия и зам.-председател на Районен съд Добрич.

Петър Монев е зам.-председател на Районен съд Добрич от 2004 г. И той е възпитаник на Технически университет Варна. Бил е помощник следовател, прокурор в Районна прокуратура Добрич, зам.-районен прокурор.