Свършиха наличните пари за Водния цикъл на Враца
Свършиха наличните пари за Водния цикъл на Враца / Дарик Враца - архив

Липса на финансов ресурс за заплащане на строителите е причината за закъснение на работата по Водния цикъл, стана ясно днес от заседанието на Общинския съвет във Враца.

Закъснението бе оправдано със спирането на плащанията по Оперативната програма „Околна среда”. Реконструкцията и удължаването на водопроводната мрежа и канализация е завършена по ул. „Мир“ в квартал „Кулата“ до площада пред Кметството, уточниха на сесията.  Извършва се и възстановяване на асфалтовата настилка в квартала.

Завършени са и дейностите по улица „ген.Леонов“, в участъка „Екзарх Йосиф“ до улица „Търговска“, където се подготвя подвързване на абонатите към новия водопровод от ВиК- Враца. На този етап са и възстановителните дейности по улиците „Екзарх Йосиф“ и „Ст. Ц.Даскалов“. Продължава работата при връзката на новите водопроводи с резервоара, уточниха от общината. Изграждат се още водопроводните участъци на улиците „Александър Стамболийски“, „Медковско дере“, по булевард „Христо Ботев“ при бензиностанция „Аванти“ и разпределителната шахта при квартал „Сениче“.

Срокът за изпълнение на тези обекти е изтекъл на 8септември, тази година.
До момента са възстановени 2000 кв.метра асфалтови настилки и са положени 23 600 м. водопровод или това е 54 % от договорените 43 км.