Патриотичен фронт: Искаме справедлива социална система
Патриотичен фронт: Искаме справедлива социална система / Предизборен щаб

Изграждането на справедлива социална система е един от приоритетите на коалиция „Патриотичен фронт", заяви водачът на листата на коалицията в 27 МИР Стара Загора Димитър Байрактаров.

„Една малолетна или непълнолетна майка, без да конкретизирам от какъв етнос е, в момента, в който роди вече започва да получава месечни помощи около 1000-1200 лева, при това за цяла една година. Тя просто е стимулирана да бъде неграмотна, защото един от критериите да получава помощ е да бъде такава. Както и самотна, и непълнолетна. И това е заложено в наредбите за получаване на социални помощи.

В същото време пълнолетната, грамотна, образована майка ще получава майчинство в порядъка на 380-400 лева, плюс 35 лева детски. Нещо повече една работеща майка, която е завършила висше образование, полагала е усилие да бъде полезна на обществото и на държавата си, ще отиде и като един млад специалист ще получава 400-500 до 600 лева.

Ние имаме волята да започнем да се справяме с това нещо. И има начини", категоричен бе водачът на листата на Патриотичния фронт в 27 МИР-Стара Загора.

Според коалицията първото, което трябва да се направи е унищожаването на гетата. „Те са създадени в тотално нарушение на закона", заяви Димитър Байрактаров.

Втората стъпка е отделянето на тези групи, създаването на условия за задължително образование на децата и отвеждането им с автобуси до учебните заведения.

„След няколко години тези деца, които вече започват да се образоват, сами ще си намерят пътя и ще се измъкнат. Оставим ли ги да стоят в гетата те стават проводници на много други престъпления: контрабанда на цигари, наркотици, проституция. Ето това е резултата и ние го виждаме всички", допълни Димитър Байрактаров.

В програмата на коалицията е заложена и ефективна образователна система.

Как така никой не се замисли колко средства изтичат през нашата образователна система? Ефективна ли е тя? Обслужва ли потребностите на икономиката, на обществото. Конкретен пример - бяхме онзи ден в Тракийския университет за интервюта със студенти. Над 20 студенти от различни специалности, само едно момче заяви, че каквото и да се случи той иска да си остане да си работи в България.

Всички останали чакат да си вземат дипломите и са потеглили извън България. Защо? Защото знаят, че тук няма перспектива. Или ще трябва да работят за някакви мизерни заплати в порядъка на 400-500 лева, които за един млад човек са нищо. Да не говорим, че те са нищо и за едно младо семейство", допълни Димитър Байрактаров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!