Популярна музика в първия за сезона концерт на Камерния оркестър
Популярна музика в първия за сезона концерт на Камерния оркестър / Дарик Добрич

Български камерен оркестър - Добрич ще открие новия си творчески сезон с концерт в 19.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова". Диригент е Алексей Измирлиев. Почитателите на музиката ще чуят "Малка нощна музика" от В. А. Моцарт, симфония от Ф. М. Бартолди, две пиеси от Е. Григ, пиесата "Руска тройка" на С. Прокофиев, балетна музика от А. Хачатурян - "Танц със саби" и адажио от "Спартак".

Винаги сме се ръководили в избора на произведения да се харесаме на повече хора, каза диригентът. Постарахме се на откриването да предложим музика от всички периоди. Той изказа радостта си, че има все повече публика, като дори понякога Огледална зала е малка да побере слушателите на концертите на Камерния оркестър.

Диригентът сподели, че планира всеки месец оркестърът да изнася концерти през сезона. Поредният, който вече се подготвя, ще бъде на 21 октомври и ще е от серията "програмни концерти" - този път изцяло с балетна музика. Продължават и образователните лектории на Камерния оркестър. С лекции и демонстрации за музикалните стилове и инструменти, оркестрантите ще посетят добрички училища и ще покажат изкуството си пред децата.