Обвиниха за второ убийство мъж, застрелял пловдивски митничар
Обвиниха за второ убийство мъж, застрелял пловдивски митничар / снимка: Dariknews.bg, архив

Мъжът, застрелял пловдивския митничар Георги Дребчев, вече е с обвинение и за друго неразкрито през годините убийство край хижа „Здравец". Това съобщиха пред медиите окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на полицията Пламен Узунов.

От 1999 до 2013 година в Пловдивска област са извършени 21 неразкрити убийства, като при 14 от тях е използвано огнестрелно оръжие. По тях работи специален екип от т.нар. „студени досиета".

Част от тези убийства са свързани помежду си, но между жертвите няма връзка.

Митническият служител Георги Дребчев бе убит в пловдивския район „Тракия" на 13 юни 1999 година. При родопска хижа през лятото на 2007 година маскиран застрелял с ловна пушка Огнян Харизанов. Убиецът е един и същ- Божидар Атанасов. При първия случай има обвинение за поръчител на убийството за сумата от около 60 хиляди лева. По неофициална информация това е бизнесменът Георги Тучев. При втория случай мотивите са други.

Провеждат се активни действия за издирването на две лица или останки от тях, уточниха от прокуратурата. Скоро се очакват и нови обвинения. Призовават се свидетелите на въпросните убийства да се свържат с полицията и прокуратурата, за да съдействат при гарантирана анонимност.

Други новини от Пловдив