Преглед на регионалния печат на 17.09.2014 г.
Преглед на регионалния печат на 17.09.2014 г. / netinfo

„Лудогорец взе страха на Ливърпул“ – водещото заглавие за „Лудогорски вестник“ днес. Статията разказва за първия мач на българския шампион в групите на Шампионска лига. „Раздадоха подаръци на грамотните разградчани“ – информира от първа страница „Лудогорски вестник“. Статията за кампанията „Бъди грамотен“ продължава на стр. 3. Цялата стр. 4 на „Лудогорски вестник“ пък е посветена на първия учебен ден.

„Почва мащабният ремонт на центъра“ – водещата тема за „Екип 7“. Консорциум „Разградски строител“ ще обособи пешеходна зона върху част от булевард „България“, ще реконструира южната част от площад „Момина чешма“ и ще възстанови същинския градски център. „Разградски полицай – с отличие по стрелкова подготовка“ – пише на стр. 2 „Екип 7“. Бисер Ботев получи грамота за психологическа устойчивост в дисциплината – разказва статията. „Спряха от движение близо 400 земеделски машини заради технически неизправности“ – заглавие от стр. 7 на „Екип 7“. 221 нарушения в транспортни фирми са засекли от Инспекцията по труда в Разград – уточнява статията.

 

„Започва мащабното строителство по обновление на идеалния център в Разград“ – водещата тема в „Гледища Днес“. Ще се изгради кръгово движение пред „Дружба“ , площадите – край театъра и ларгото, се сливат, ще се правят нови настилки, ново осветление, премества се „Момина чешма“. „100 катастрофи заради несъобразена скорост в Разградско за 8 месеца“ – заглавие от стр. 2 на „Гледища Днес“. Информацията изнесе на заседание на Областната комисия по безопасност на движението шефът на „Пътна полиция“ Диян Симеонов. „Гледища Днес“ излиза със своята притурка „Лознишка искра“, където водещото заглавие е „С пита посрещнаха първокласниците в училището в Сейдол“.