Без вода в различни части на столицата на 17 септември
Без вода в различни части на столицата на 17 септември / снимка: Софийска вода

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 17 септември 2014 г. (сряда).

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Папрат”, с. Мрамор, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 14.30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Папрат”, ул. „Мичур”, ул. „Орхидея”, ул. „Върба”. При продължителност на ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури водоноска на ул. „Мичур” и ул. „Папрат”.

Във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Иванянско шосе”, Банкя, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 18.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Иванянско шосе”, в.з. „Бели брег”, ул. „София” от ул. „Иванянско шосе” до края на улицата, ул. „Лотос”, ул. „Секвоя”, ул. „Милениум”, ул. „Лилиум”, ул. „Орхидея”, ул. „Авлига”, ул. „Райна Княгиня”, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Перуника”, ул. „Горски път”, ул. „Кочо Честименски”, ул. „Ангел Кънчев”, ул. „Любен Каравелов”, ул. „Васил Петлешков”, ул. „Чавдарица”, Конна база „Балканика”. При продължителност на ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури водоноска на ул. „София” и ул. „Иванянско шосе”.

Във връзка с подмяна на пожарен хидрант на ул. „Емине”, кв. „Хиподрума”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 16.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Емине”, между ул. „Урвич” и ул. „Отечество”. При продължителност на ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури водоноска на ул. „Емине” срещу бл. 41.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Ваклинец”, кв. „Драгалевци”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 19.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Наум”, ул. „Горски синчец”, ул. „Ваклинец”, ул. „Отец Генадий”, ул. „Ябълкова градина” и ул. „Маестро Атанасов”. При продължителност на ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури водоноска на ул. „Отец Генадий” и ул. „Ваклинец”.

Във връзка с  прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Иван Маринов Йончев”, жк „Хаджи Димитър”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 14.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Иван Маринов Йончев” от ул. „Васил Петлешков” до ул. „Скайлер”. При продължителност на ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури водоноска на ул. „Иван Маринов Йончев” и ул. „Кочо Честименски”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството.

„Софийска вода” предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.