Времето на 26 август: Предимно слънчево
Времето на 26 август: Предимно слънчево / Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за времето за 26 август, вторник

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, но след обяд слабо ще се понижи. През нощта над по-голямата част от страната ще се изясни. Вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от югоизток, посочват от НИМХ-БАН.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в източните райони до умерен юг-югоизточен вятър. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове над планинските и северните райони, но валежи не се очакват. Температурите ще се повишат и максималните ще са от 27 до 32 градуса, в Сливен около 29 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, около обяд - временно до умерен юг-югоизточен вятър. Ще се затопли. Максималните температури ще са 26-28 градуса, температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала, на юг от Бургас до 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове. Без валежи. Ще духа умерен юг-югозападен, по високите върхове западен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 20 градуса, а на 2000 метра - около 13 градуса.

В сряда времето ще бъде слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 30 и 35 градуса. В четвъртък ще преобладава слънчево време. В по-голямата част от страната ще е все още топло. Със слаб до умерен вятър, отначало от северозапад, а по-късно от североизток ще прониква хладен въздух. Ще има временни увеличения на облачността и привечер в югозападните райони ще превали и прегърми.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg