Нова баня с Mr.Bricolage
Нова баня с Mr.Bricolage / netinfo

Във всеки дом банята е пространството, което подарява уют и спокойствие чрез стилен интериор според индивидуалните предпочитания. Ето защо в детайли представяме обновената колекция за баня на Mr. Bricolage, която следва актуалните тенденции в стиловете плочки, облицовки и настилки, санитария и осветление, аксесоари и обзавеждане. Веригата магазини предлага решения за цялостно декориране на банята, като във всички продуктови категории са представени четирите основни стила - Мултиколор, Рустик, Техно и Натурален.

Банята в Мултиколор стил носи неповторимо настроение и свежест. Ефекта на декорите с геометрични и стилизирани фигури подчертават облицовки в ярки плътни цветове, при които подходящи са плочки и мозайки от серията Pastel. Свежите тонове са задължителни за всички елементи от интериора, включително за мебелите от цветна пластмаса, боядисано дърво и метал, както и плотове от цветен технически камък. Отново в ярки тонове са санитарията със съвременен или ретро дизайн и аксесоарите от пластмаса, стъкло и керамика.

Банята, решена в Рустикален стил, пресъздава романтичното очарование на отминали времена, съчетавайки нежни мотиви и естествени материали. При облицовката се използва керамика в малки формати (до 20х20) с характерните за стила флорални елементи или фино светло райе. Подходящ избор за облицовка е серията Delphi в цветове беж и сив, която включва стенни и подови плочки, мозайки и декор. За ретро усещането допринасят настилки в контрастни тонове, комбинирани с мебели от състарено дърво и плотове от естествен камък или дърво. Атмосферата завършват аксесоарите, изработени от ковано желязо и порцелан.

Свободното пространство и неутралните тонове са акцентът в банята в стил Техно.

Минималистичният дизайн се следва както при избора на мебели, така и при санитарията от керамика, естествен камък или стъкло. При облицовките и настилките се използва керамика и гранитогрес в големи формати (от 30х60) в неутрални тонове, металик, бетон и дървесни декори. Отлично решение са плочките от испанската серия SOHO, които се предлагат в цветовете натурален, пясък и опушен. Аксесоарите отново са от естествени материали като дърво, керамика, камък, както и метални - хром, черен или бял мат.

Спокойствие и хармония в банята носи балансиращият Натурален стил, като ефектът се постига чрез съчетаване на естествени материали с цветове и текстури в земни тонове. Предпочитани са мебелите с меки и овални форми, чието въздействие подчертават аксесоарите от дърво, керамика, кожа, камък или хром. При облицовките и настилките подходящ избор са дървесните декори и декори с флорални и анималистични мотиви.

Наред с решенията за декориране в стиловете Мултиколор, Рустик, Техно и Натурален, обновената колекция за баня на Mr. Bricolage включва и експертно подбрани оферти за плочки, санитария, аксесоари и обзавеждане. Сред интересните предложения при облицовките е декоративното пано Comic, което се състои от шест плочки с размери 25х75. Клиентите ще открият също богат избор от сериите Charmy, Hydra Pansi, Levante, Magic, Samba, Aranjuez и други, за които повече информация предлага специалният летен гид на Mr. Bricolage.

Безспорно обаче изборът на плочки трябва да бъде съобразен както с личните предпочитания, така и с наличното пространство в банята. Според консултантите на Mr. Bricolage шик и елегантност придават големите формати плочки, чиито размери започват от 20х50 см и достигат до 25х70 см и повече. Малките и средни формати са по-подходящи за малки бани - до 4 кв.м. Бледите и меки цветове увеличават оптически и са подходящи за малки бани, докато тъмните и наситени цветове стесняват пространството. Ето защо за да се балансира този ефект, експертите съветват да се предвиди по-силно осветление в помещението.

Още от съветите на консултантите и повече за обновената колекция баня ще откриете в магазините на Mr. Bricolage в цялата страна.