Иван Ванчев временно поема Инспектората като заместник на Панайотов
Иван Ванчев временно поема Инспектората като заместник на Панайотов / netinfo

Началникът на отдел „Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване” в Регионалния инспекторат по образованието в Хасково Иван Ванчев е получил от Образователното министерство заповед за заместник на Иван Панайотов, потвърди самият Ванчев пред Дарик. Той съобщи още, че Панайотов е в болнични до 8 август. Телефонът на Панайотов беше изключен.

Досегашната шефка на Инспектората Мариела Златева вдигна телефона си, но отказа всякакъв коментар по темата.

Припомняме, че преди около две седмици Върховният административен съд върна на поста началник на Инспектората по образованието Иван Панайотов. На 11 юли той съобщи, че е получил от Министерството заповед за назначение на поста, но заедно с нея и писмено предложение да му бъдат изплатени шест заплати и да се оттегли доброволно. „В писмото не са посочени мотиви, само ми дават 7-дневен срок да мисля”, уточни тогава Панайотов.

Същия ден Мариела Златева заяви, че към него ден (11 юли) договорът й не е прекратен от Министерството и че продължава работата си като началник. "Мен ВАС ме е връщал 5 пъти преди време на шефския пост в Инспектората”, каза тогава Златева.