Гръмнал бойлер разруши апартамент в Димитровград (СНИМКИ и ВИДЕО)
Гръмнал бойлер разруши апартамент в Димитровград (СНИМКИ и ВИДЕО) / снимки: DarikNews.bg, Живка Тодорова

Бойлер гръмна тази нощ в жилищен блок в Димитровград. При инцидента в кооперацията на ул. „Захари Стоянов" са нанесени сериозни материални щети. В момента на взрива в апартамента е бил младият мъж, който го обитава - 29-годишният Милен Димитров. Той е бил в спалнята и по чудо не е ранен. Съборени са всички вътрешни стени в стандартното двустайно жилище, избити са вратите и прозорците и на практика домът е почти напълно унищожен.

Гръмнал бойлер разруши апартамент в Димитровград (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo

Цяло чудо е, че Милен няма наранявания, нито други са пострадали, коментираха съседите от входа, които се включиха в разчистването. Много се стреснаха всички- беше страшен взрив, а като скочих от леглото да видя какво става, вратата на апартамента ми беше отнесена, а тази от дома на Милен, беше в моя коридор, разказа Трендафил Иванов, който живее отсреща. Момчета беше в шок и само повтаряше, че вече няма къща, каза още той. Страшен гърмеж беше, направо помислихме, че блока ще падне, допълниха го комшиите, които помагаха за разчистване на руините.

Гръмнал бойлер разруши апартамент в Димитровград (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo
Те похвалиха местната пожарна, че дежурните й екипи пристигнали много бързо на мястото, както и днешната медицинска помощ. По-късно днес на мястото дойде и началникът на пожарната Иван Пачов.

Причините са ясни - не е сработила нито една от трите защити на бойлера, посочи той. Това е нещо, което може да се случи на всеки и затова е добре хората по-често да ревизират превантивно тези уреди, посочи той и припомни, че само в Димитровград годишно има по един-два подобни случая.

Гръмнал бойлер разруши апартамент в Димитровград (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo
Часове след взрива, станал минути преди 2 ч. тази нощ собственикът на жилището Милен Димитров бе все още в стрес и отказа да коментира случилото се. Снощи имах дом, сега нямам. Събудих се в стената, казва той.

Вижте във видеото репортажа на Нова телевизия:

Източник: NovaNews.bg