Румен Петков: Пеевски унищожи Цветанов, Цацаров и медиите си
Румен Петков: Пеевски унищожи Цветанов, Цацаров и медиите си / снимка: БГНЕС

Делян Пеевски унищожи Цветан Цветанов във вътрешнопартиен план". Тази констатация направи в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия бившият депутат и бивш вътрешен министър Румен Петков в коментар на задочния сблъсък между двамата. „Факт е, че редовият „гербаджия" е убеден, че докато е водел битки с БСП и ДПС, Цветанов си е осигурявал медиен контрол", обясни Петков.

По думите му Делян Пеевски е съумял да унищожи още главния прокурор и неговите заместници, както и медийната си група, защото казал на обществото, че използва главните на своите медии редактори като инструмент.

Според Петков депутатът от ДПС олицетворява приемствеността между управлението на ГЕРБ и БСП. „Той задава темите... показва, че изпълнява поръчки... Пеевски показа, че сме много надценени с това 100-тно място по свобода на медиите, защото заяви, че използвам своите медии, за да слага чадъри или за да плюе".

Румен Петков отбеляза, че събитията у нас вече са стресирали Брюксел. По думите му обаче, важното е „българският гражданин да разбере кои са инструментите, които се ползваха допреди една година и да види, че те се ползват и днес и да види, че фигурата, която материализира приемствеността, е Делян Пеевски. Дали е в съдружие с Цветан Цветанов, или със Сергей Станишев - резултатът е същата кал. Това отвращава хората и те няма да излязат да гласуват. И като питат каква е разликата между АБВ и БСП, това е разликата - има хора, за които този калташки подход е чужд и неприемлив".

Румен Петков обвини прокуратурата и МВР, че докато се занимават с Делян Пеевски, са позагърбили задълженията си. Той намекна за разкрито тежко убийство през последните няколко месеца и призова ръководството на държавното обвинение и на вътрешното министерство да предприемат съответните задължителни мерки по задържане на извършител и евентуален поръчител.

„Ако има разкрито такова убийство и те не задържат извършителя и евентуалния поръчител, те или ги оставят да избягат, да се избият помежду си, или да убият друг човек", каза в ефира на Нова ТВ социалистът, без обаче да сподели повече от информацията, с която разполага по случая.

Петков не пожела да коментира и въпроса дали има политически фигури, които имат изгода да бъдат прикрити поръчителят или извършителят на престъплението, за което обърна внимание.

Румен Петков коментира също мерките на управляващите срещу битовата престъпност в малките населени места, като заяви, че по негово мнение изпращането на жандармерия в селата няма да реши проблема: „Като видя много камери да отразяват МВР и се сещам за периода на Цветанов. Моето дълбоко убеждение е, че това не е решението, защото те отиват и ще си тръгнат. Грабежи и убийства е имало и ще има, но когато прилагаш видимо ограничена във времето мярка, но не предприемаш стратегически действия - няма как да постигнеш резултат".

Източник: NovaNews.bg