Мега центърът за рехабилитация в Сапарева баня ще е достъпен и за българи
Мега центърът за рехабилитация в Сапарева баня ще е достъпен и за българи / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Вадим Поспелов положи началото на строителството на големия проект в Сапарева баня - Център за рехабилитация „Преображение". Представители на инвеститорите, на строителите, общината и граждани присъстваха на събитието. Очаква се с реализирането на този проект да се даде тласък на развитието на балнеологията и туризма в региона.
В местността „Св. Богородица" над Сапарева баня, президентът на руския фонд „Закон справедливост и милосърдие" Вадим Поспелов положи първия камък на Центъра за рехабилитация „Преображение". Вадим Поспелов обясни, че Центъра ще е достъпен и за българите. Там ще се извършват специални лечебно-профилактични дейности, рехабилитация на слединфарктно и слединсултно състояние, и на заболявания на сърдечно-съдовата система. Ще има спа процедури и др.
Вадим Поспелов съобщи, че със средства от Фонда е осигурено лечението на дете от общината. Операцията на сърцето е била успешна.

Мега центърът за рехабилитация в Сапарева баня ще е достъпен и за българи
netinfo

Според изпълнителите на строителните дейности, след започването на функционирането на центъра ще бъдат осигурени над 300 нови работни места, а строителството трябва да продължи около 2 години, обясни изпълнителният директор на фирмата, която ще строи Центъра, Светослав Глосов.

Мега центърът за рехабилитация в Сапарева баня ще е достъпен и за българи
netinfo

Проектът е уникален за Балканския полуостров. Има достатъчно дебит вода за дейността на Центъра, но за едно бъдещо развитие ще е необходима още, коментира Глосов. Необходим е нов сондаж, смята той.
Фонда и община Сапарева баня са партньори в съвместното дружество "Аква Трийтмънт". Общината участва със земята върху, която ще бъде построен Центъра. „За нас е важно да бъде направен този Център, а интереса на общината е защитен с работните места и развитието на региона", коментира кметът Сашо Иванов.
Сапарева баня е пример за развитието в балнеологията, каза областният управител Иван Каракашки, който присъства на церемонията.
В специална капсула бяха поставени имената на представителите на инвеститора, изпълнителя на строителните работи и община Сапарева баня.

Мега центърът за рехабилитация в Сапарева баня ще е достъпен и за българи
netinfo